Pink Pepernoten

Voor deze kruidnoten hoef je geen keukenprinses te zijn. Hup, tough cookie, duik die keuken in en bak erop los. Om het girly te houden geef je de pepernoten een roze jasje. 

Waarschijnlijk loeren de pepernoten al sinds september naar je vanuit de supermarktschappen. Maar kom op, je kan het, loop er voorbij. Jij maakt ze namelijk gewoon zelf! I’s a piece of cake en ze nog lekkerder ook.  Extra leuk is om de pepernoten te pimpen. Voeg een vulling toe, trek ze een jasje van fondant aan en je hebt je eigen special pepernoten.

Wat heb je nodig?
– 75 gr boter
– 65 gr basterdsuiker (bruin)
– 125 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 el melk
– Speculaaskruiden
– Eventueel wat amandelspijs
– Eventueel wat rolfondant (80 gr)

Hoe maak je het?
Snijd de boter in kleine stukjes. Meng de boter met de basterdsuiker, speculaaskruiden, het bakmeel en de melk en kneed tot een bol. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Vul je de pepernoten met amandelspijs? Maak dan kleine bolletjes van de spijs. Kneed hieromheen wat pepernotendeeg en leg op de bakplaat. Rol als alles op is de fondant zo dun mogelijk uit en bekleed de pepernoten met fondant. Bak de pepernoten in +/- 15 à 20 minuten gaar in de oven.

Comments

comments