Real life: ”Ik leef nog dankzij een donorhart”

Lauri van den Belt(17) werd als tien jarig meisje ziek. Best heftig voor zo een klein meisje om constant in het ziekenhuis te liggen. Lauri bleek een dodelijke ziekte te hebben waarbij je hartspier langzaam afsterft. In 2008 kreeg ze een donorhart. ”Nu krijg ik een nieuw leven.”

De transplantatie is inmiddels alweer vijf jaar geleden. ”Ik kan weer sporten, op vakantie gaan  en stappen met mijn vriendinnen. Kortom: ik heb mijn leven terug.” Lauri denkt vaak aan haar donor en voelt dan een enorme dankbaarheid. ”Door die gene leef ik nog. Ik probeer meer aandacht voor orgaandonatie te krijgen. Alle kleine beetjes helpen. Al krijg ik maar één iemand zover om donor te worden.

Van 14 t/m 20 oktober is het de Nationale Donorweek.  Ben jij al donor? Via de website JaofNee.nl vind je meer informatie over het donorschap.

Comments

comments