Real life: Martin is transgender


Martin (26) werd geboren in een vrouwenlichaam Als kind (toen nog Margje) wist hij dat hij in het verkeerde lichaam zat. ‘’Als ik een meisjes-wc inliep, vroegen ze: ‘Zit je wel goed?’‘’


Toen Martin 7 was, merkte hij dat er iets niet goed zat. Hij droeg alleen jongenskleding, speelde met Lego en bouwde hutten. Op zijn 16 kreeg het gezin van Martin een computer. Zo kon hij online. ‘’Ik kwam erachter dat ik niet de enige was, maar durfde er niet voor uit te komen dat ik in het verkeerde lichaam zat.’’

Na een jarenlange depressie zette Martin vorig jaar de grote stap en vertelde het aan familie en vrienden. ‘’25 jaar ging ik als Margje door het leven en nu moet ik omschakelen en mezelf voorstellen als Martin.’’

Martin ziet het leven weer zitten en is begonnen aan een medisch traject om zijn lichaam mannelijk te maken. ‘’Sinds mijn coming out ben ik gelukkiger dan ooit. Het leven is een feestje!’’

Je leest het hele verhaal van Martin in de nieuwe Fashionista

Hij is een Zij
In het nieuwe KRO programma Hij is een Zij, volgt Arie Boomsma 7 jonge transgenders tijdens hun dagelijks leven en medisch traject.

Vanaf vanavond is Hij is een Zij om 21.50 op Nederland 3 te zien.

Comments

comments