DSC_9148

Recept: appel cakejes met noten en rozijnen

Appel en rozijnen, sinds de appeltaarten van mijn oma al mijn favoriete combi. En ook nog eens gezond! Met noten er bij heb je helemaal een match made in heaven, dus maakte ik deze appel cakejes met noten en rozijnen. Benieuwd naar het recept? 


Wat je nodig hebt voor ongeveer 10 cakejes:
– 50 ml kokos of walnoot olie
– 100 gram Boekweit meel
– 100 gram gemengde noten (ik ging voor macadamianoten, walnoten en cashewnoten)
– twee appels
– een eetlepel kaneel
– een theelepel bakpoeder
– 2 eieren
– 100 gram rozijnen
– een muffinvorm


Zet voordat je begint de noten in een laagje water, laat ze ongeveer 10 minuten weken. Verwarm de oven voor op 180 graden.


Snij de appels -met of zonder schil, ik vind mét het lekkerst – in kleine blokjes.


Giet de noten af en hak ze zo fijn mogelijk.



Meng de appels, noten, rozijnen, het kaneel, de theelepel bakpoeder, het boekweit meel, de olie en de twee eieren door elkaar.


Vet de muffin vormpjes in met kokos of walnoot olie en schep ze tot iets boven de rand vol met het mengsel.


Zet ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven (180 graden). Check zelf tussendoor of ze niet aanbranden.



Ga nu op de bank zitten met een kopje thee en geniet van een -nog lekker warm- appelcakeje OF serveer ze – met als finishing touch een beetje geraspte kokos – aan je vriendinnen. Mmmmmmmm

Comments

comments