Recept: Bliss Balls!

Op internet kwam ik een heel mysterieus recept tegen: Bliss Balls! Deze balletjes zijn hele gezonde snacks, want ze zijn gemaakt van havermout, cacao en dadels, terwijl ze bijna smaken als dure chocoladeballetjes. Kijk snel mee voor het recept!

Voor ongeveer 12 balletjes heb je nodig: 90 gram havermout, 150 gram dadels (zonder pit is het makkelijkste!), drie grote theelepels cacao, wat water en eventueel een beetje zout

Doe de havermout in een keukenmachine om het fijn te malen. Zo krijg je een soort havermoutpoeder. Vervolgens doe je hetzelfde met de dadels, zodat de dadels kleine, plakkerige snippertjes worden. Heb je dadels met pitten? Haal die er dan eerst even uit… ;)

Wanneer je de havermout, dadels en cacao dan in een kom doet, zou het er zo uit moeten zien. Vervolgens kun je de ingrediënten mengen. Ik deed dit lekker ouderwets met mijn handen.

Toen alles een beetje gemengd was, besloot ik er wat geraspte kokos bij te doen. Ik deed er een ‘scheutje’ bij en uiteraard kun je dit ook weglaten als je het niet lekker vindt! Nadat ik dit goed door elkaar had gemengd, deed ik wat water bij het geheel, zodat het nèt wat plakkeriger werd. Pas op: doe er niet te veel water bij! Je kunt beter steeds kleine scheutjes toevoegen.

Vervolgens rolde ik met mijn handen kleine balletjes van het mengsel. Ze zien er zo mooi gespikkeld uit!

Om ze er wat vrolijker uit te laten zien, maakte ik de helft van de balletjes even nat en rolde ik ze vervolgens door wat kokosrasp. En dan zijn ze helemaal klaar! Je kunt ze gelijk opeten en bewaren in de koelkast. Yum, eetsmakelijk!

 

Comments

comments