Recept: bloemkool ‘couscous’

Ik ben gek op experimenteren en vooral met eten. Deze keer heb ik geprobeerd om couscous te maken van bloemkool. Uiteindelijk zag het er niet perse uit als couscous, maar het was wel een gevalletje smullen! Durf jij het aan om ‘m te proberen?


Wat je nodig hebt voor drie a vier personen is: een middelgrote bloemkool, 200 gram peultjes, 200 gram gerookte kipfilet, 4 perziken (die waren nu uitverkocht dus ging ik voor perziken in blik), een kippenbouillonblokje, een ui (sorry, niet op de foto!) en een komkommer (als bijgerecht).Snijd de bloemkool in kleine stukken en kook ze tot ze aardig zacht zijn.


Als je bloemkool bijna goed is kun je de peultjes erbij gooien om deze een minuutje of twee mee te laten koken. Scheelt weer pannen ;)

  
Ondertussen snijd je de perzik, kip en ui in stukjes.


Fruit de ui met wat olijf/kokos/wok olie (wat je lekker vindt) in een pan en doe daar het bouillonblokje bij.


Hak de zachte bloemkool in kleinere stukjes of maak ze nog kleiner met een blender of keukenmachine als je deze hebt! Doe vervolgens de fijngemalen bloemkool bij de gefruite ui.


Als laatste meng je de peultjes, stukjes perzik en kip door de broccoli en klaar! Ik sneed er nog een komkommer bij die ik als bijgerecht serveerde.

Dit recept was een zelfbedacht experiment en ondanks dat het me niet lukte om de bloemkool echt op couscous te laten lijken, smaakte het overheerlijk! Echt een aanrader. Wat vind jij van mijn recept? 

Comments

comments