Recept: Courgette bootjes met gerookte zalm

I’m in love met het boek Powerfood van Rens Kroes en vooral met haar ‘courgette bootjes’. Toch was ik die na een paar keer zat en bedacht ik een variant met onder andere gerookte zalm en radijsjes. Smullen! 


Wat je nodig hebt voor 3 a 4 personen:
– 2 courgettes
– een pakje gerookte zalm
– 8 radijsjes
– cherrytomaatjes
– pijnboompitjes
– magere yoghurt
– een avocado
– zout, peper, eventueel citroensap

Voordat je begint: verwarm de oven voor op 180 graden.


Snij de courgettes in tweeën, hol ze uit en bewaar de inhoud in een kom.


Smeer de uitgeholde courgettes in met wat kokos of olijfolie en strooi er naar smaak wat peper en zout overheen. Zet de courgettes 10 min in de oven, op 180 graden.


 
Snijd ondertussen de zalm, tomaatjes en radijsjes in kleine stukjes en doe dit bij de inhoud van de courgettes. Schep dit zodra de courgettes 10 minuten in de oven hebben gegaard, in de courgettes en zet deze nogmaals 10 minuten in de oven.


Ondertussen bak je de pijnboompitjes (ik koos voor een mediterraanse mix) een klein beetje aan. Deze kun je later over je gerecht heen strooien.


Maak een saus door 3 eetlepels yoghurt met de avocado en naar smaak wat peper, zout en citroensap te mengen.


10 minuten oventijd voorbij? Dien één courgette bootje op met wat sla, saus en pijnboompitjes. Genieten maar!

 

Comments

comments