Recept: Panna Cotta – gezondere variant

Ik vond een heerlijk recept voor een gezondere variant van de originele panna cotta, paste dat ietsje aan et voilà: een overheerlijk recept voor een healthy panna cotta met aardbeien en walnoten!


Wat je nodig hebt is: 3 blaadjes gelatine, 3 eetlepels agave siroop, 400 gram amandelmeel, 100 milliliter amandelmelk, 25 gram walnoten en een doosje aardbeien.


Meng de amandelmelk, het amandelmeel en 2 eetlepels agave siroop in een pan en zet dit op een laag pitje. Het mengsel moet worden verwarmd, het mag niet koken!


Week ondertussen de gelatine bladeren in een laagje water..


..en doe ze als ze zacht zijn bij het mengsel in de pan.


Is alles goed met elkaar gemengd? Schenk het Panna Cotta mengsel dan in glaasjes (laat ruimte over voor de topping!) en zet ze in de koelkast.


Maak de topping door de walnoten te besprenkelen met 1 eetlepel agave siroop en de aardbeien in kleine stukjes te snijden.

Na zo’n 3 uur in de koelkast is de Panna Cotta als het goed is opgestijfd en voelt het aan als pudding. Meng de noten en aardbeien en verdeel deze over de glaasjes. Tadaa! Een heerlijk dessert dat er ook nog eens leuk uit ziet!

Comments

comments