Recept: Mama’s Mexicaanse ovenschotel

Soms zijn er van die gerechten die je niet vaak genoeg kunt eten. Toen mijn moeder deze Mexicaanse ovenschotel/lasagne voor het eerst maakte, was ik spontaan verliefd. Bekijk hier snel het recept voor dit heerlijke gerecht!


Wat heb je nodig?
-6 wraps
-1-1,5kg Rundergehakt
-Bakje champignons
-2 paprika’s
-2 tomaten
-Blikje tomatenblokjes
-Crème fraîche
-Geraspte kaas
-Tacokruiden
-Grote pan
-Ovenschaal
-Mes en snijplank
-Opscheplepel


Stap 1: Snij de groente.
Stap 2: Rul het gehakt.
Stap 3: Mix de groente door het gehakt.
Stap 4: Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan het mengsel.


Stap 5: Roer dit goed door.
Stap 6: Voeg de Crème fraîche toe.
Stap 7: En dan nu de star of the show: de tacokruiden!
Stap 8: Meng alles goed door elkaar en laat dit een tijdje pruttelen.


En dan nu het leukste gedeelte: het opbouwen van de lasagne. Zorg ervoor dat je ovenschaal goed is ingevet. Begin met twee wraps op de bodem van de schaal, schep hier een laagje van het gehaktmengsel overheen en finish it off met wat geraspte kaas. Herhaal deze stap tot je aan de bovenkant van de schaal bent! Eindig met de wraps en duw deze stevig aan.


Sprenkel nog wat van de geraspte kaas over de bovenkant van de lasagne. Dit alles kost je rond de 20 minuten om te maken. Tip: Je kunt er voor kiezen om hem de avond ervoor of in de ochtend te maken als je ’s avonds niet veel tijd hebt. Handig!


De ovenschotel moet ongeveer 45 minuten op 180C in de oven. Je huis zal heerlijk ruiken en ik kan je verzekeren dat je met smart zit te wachten tot de driekwartier voorbij zijn!


Mmm… Nu ik deze foto terug zie krijg ik meteen weer trek! Dit is by far mijn favoriete gerecht. I love it! De tacokruiden en wraps maken deze lasagne totaal anders en bijzonder.  Het leuke aan dit gerecht is dat je de laagjes duidelijk ziet.

Wat vinden jullie van mijn moeders Mexicaanse ovenschotel? Ik kan je beloven, hij is heerlijk!

Comments

comments