IMG_5977x

Recept: pancake pops

Vorige week zag ik een plaatje voorbij komen op 9GAG over Pancake Pops. Het zag er zo lekker uit dat ik het graag zelf wilde maken. Wil jij weten hoe?

Benodigdheden

– Wiltonstokjes (ik heb deze bij de Jamin gekocht voor €2,50)
– 1 grillplaat of koekenpan met anti aanbaklaag
– kom om het beslag in te mengen en mixen
– spatels
– 1 mixer

Ingrediënten

– Amandelmeel (reformwinkel)
– Rietsuiker
– Kaneel
– Zout
– Baking soda (Turkse winkel of reformwinkel)
– Bakpoeder
– Roomboter
– ei
– Turkse of Griekse Yoghurt

Het beslag voor ongeveer 15 Pancake Pops


1: Doe 125 gram amandelmeel (reformwinkel) in een kom.
2: 2 eetlepels rietsuiker toevoegen.
3: 1 theelepel kaneel toevoegen.
4: Voeg ¼ theelepel zout toe.
5: 1 theelepel bakpoeder toevoegen.
6: 2 eetlepels gesmolten (en weer afgekoelde) roomboter in de kom gieten.
7: Voeg 1 geklutst ei toe.
8: 100 gram Turkse of Griekse Yoghurt toevoegen.
9: De laatste stap voor het beslag: Mixen

De pancake pops gaan op de bakplaat

Zet de koekenpan op het vuur of zet de grillplaat aan. (Bij de koekenpan kun je maar 3 pops tegelijk maken , op de grillplaat ongeveer 10 tot 12 tegelijk).
Het vuur niet te hoog zetten, anders verbrandt de onderkant.


10: Je kunt het beste met een eetlepel het beslag op de grillplaats of in de pan leggen.
11: Wacht totdat de onderkant een beetje gaar is en duw dan voorzichtig het stokje in het beslag. (Niet te ver!)
12: Om het stokje stevig vast te maken, doe je een beetje beslag op de bovenkant van de pannenkoek.

13: Wanneer de bovenkant van het pannenkoekje droog is, kun je voorzichtig het stokje met pannenkoekje omdraaien. Ik heb dit met een mes gedaan.

Het resultaat: een heerlijk dessert
Je kunt de Pancake Pops heel leuk als dessert presenteren met bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien en slagroom.

Comments

comments