DSC_9689-002

Recept: spelt pannenkoek als hoofd- én nagerecht

Ik ben dol op pannenkoeken maar helaas zijn ze vanwege de hoeveelheid suiker niet super gezond. Gelukkig vond ik dit recept van pannenkoeken met speltmeel, die even lekker maar een stukje gezonder zijn! Ik maakte er een hartig en zoet gerecht mee, zodat ik als hoofd- én nagerecht een pannenkoek kon eten.

Voor twee personen: twee/drie pannenkoeken in totaal per persoon.


Maak een mix van 250 ml water, 200 gram speltmeel en twee eieren.


Bak dit tot een pannenkoek.


Bak voor het hoofdgerecht 100 gram in stukjes gesneden champignons, een halve in stukjes gesneden courgette, een handje pijnboompitjes, 150 gram spinazie en twee in stukjes gesneden tomaten in een hapjes pan.


Schep dit groenten mengsel op je pannenkoek en klaar is je hoofdgerecht!

Snijd nu wat fruit in stukjes.


Doe bij je overgebleven pannenkoeken mengsel wat kaneel en bak weer een pannenkoek.


Schep het fruit op je kaneel pannenkoek en doe er eventueel een beetje honing overheen. En klaar is ook je nagerecht. Smullen maar!

Comments

comments