Review: Alexa Chung IT, flop of inspiratieboek?

Het eerste boek van Alexa Chung: IT. Deze maand kon ik hem ein-de-lijk lezen. Volgens velen is het een must read. Lees hier mijn review over IT.

Alexa Chung is op dit moment een echte it-girl. Toen ik haar voor het eerst hoorde praten in een interview begreep ik direct waarom iedereen zo gek op haar was. Alexa is super down-to-earth voor een model/actrice/schrijfster and what not

Een vriendin van mij was in Londen en kocht voor mij dit boek bij Urban Outfitters (dit boek is tevens ook in Nederland verkrijgbaar). Ik begon direct in het – prachtig mooie – roze boek te bladeren: polaroid foto’s, schetsjes en foto’s van Alexa haarzelf. Het boek gaat vooral over haarzelf en wat haar inspireert sinds jongs af aan. Je bladert snel door het boek heen aangezien er niet veel te lezen is. Er staat evenveel beeld in als tekst. Quotes waar ik hartelijk om kon lachen en herinneringen uit Alexa’s kindertijd. Sommige teksten vielen mij wat tegen – maar hé, het boek bevat slechts gedachtes van de it-girl. Het boek is niet om te amuseren, maar om te inspireren.

Ondanks dat je ‘m zo uit hebt is het een waar inspiratieboek. Tenminste, in mijn ogen. Ik vind Alexa Chung zelf een interessant persoon en voel mij weer helemaal opgeladen nadat ik door “IT” gebladerd heb. Bomvol inspiratie voor de creatieve geest!

Comments

comments