Review: Catrice Absolute Matt Palette

Ik was al een tijdje opzoek naar een matte budget palet tot ik tegen deze Abolsute Matt Eyeshadow Palette aanliep. Bekijk hier mijn review over de prachtige matte bruine kleurtjes van Catrice die ik kocht bij Kruidvat.

Na de Absolute Nude en Absolute Bright Palette, is sinds afgelopen zomer de Matte Palette in de schappen te vinden. Roségoude letters versieren de kleine palet. De verpakking ziet er goed uit voor een budgetmerk. Het handige is dat de deksel doorzichtig is en je de kleurtjes kunt zien als je de palet opbergt. Het palet is vrij klein en handig mee te nemen in je make up tasje. Ook zit er een tweezijdige kwast in het doosje. De fluffy kant vind ik zelf niet dik en fluffy genoeg om daadwerkelijk mee te blenden.

De pigmentatie van de lichte kleuren valt mij tegen tijdens de swatch. Jammer, want een witte matte oogschaduw is perfect voor onder de wenkbrauwen als highlighter en die had ik nou net nodig. De koffiekleuren en de donkere kleur zijn voldoende gepigmenteerd voor een budget palet.

Ondanks de slechte pigmentatie van de lichte kleuren vind ik het een fijn dagelijks palet. Dit is de ooglook die ik er dagelijks mee creëer. Door de matheid van de kleuren, zijn ook de donkere kleurtjes ook erg draagbaar.

Ik ben er ook achter gekomen dat het een zeer veelzijdig palet is. Ik vul er namelijk ook mijn wenkbrauwen mee in en de matte kleuren zijn ook nog eens perfect om mee te contouren!

Wat is jouw favoriete matte palet?

 

Comments

comments