Review: My future listography

Nu het nieuwe jaar is begonnen wil ik ook meteen beginnen met aan mijn goede voornemens werken. Je staat stil bij wat afgelopen jaar jou heeft gebracht en je denkt na over het komende jaar en wat dat je zal brengen, welke mogelijkheden jouw kant op komen en wat je eventueel wilt gaan bereiken. Soms is het niet alleen leuk om stil te staan bij het komende jaar, maar om na te denken over je gehele toekomst. Natuurlijk kun je de toekomst niet voorspellen of de verwachting te hoog leggen voor jezelf, but everybody can dream right? Ik heb een super leukboek om met je te delen. My future listography laat je nadenken over wat jij nog allemaal wilt bereiken in je leven in de vorm van leuke lijstjes!

Misschien ben je al bekend met de “listography” serie van Lisa Nola. De listography boeken zijn niets anders dan notitieboeken waar je lijstjes voor jezelf kunt maken. Mijn favoriet is de My future listography.
Deze laat je door middel van een korte lijst opdracht nadenken over wat je nu eigenlijk nog wilt doen in je leven. Het hoeft niet allemaal even haalbaar te zijn, je kunt de gekste dingen en jouw stoutste dromen opschrijven.


“We think about the future in a way that no other animal can, does, or ever has. And this simple, uniquitous, ordinary act is a defining feature of our humanity”.

Het boek is lekker dik en de lijstjes zijn eindeloos. Je kunt er dus lang veel plezier van hebben. Je hoeft het boek natuurlijk niet in één keer in te vullen, leg hem een tijdje weg en pak hem weer op. We veranderen allemaal van gedachten (Bovendien is het erg grappig om te lezen wat je eerder hebt opgeschreven, en hoe je er nu over denkt – wie weet kun je al wat dingen wegstrepen?)

De vragen variëren van grappige lijstjes tot persoonlijkere lijstjes waar je echt even diep over na moet denken.


De layout van het boek is ook erg fijn. Op elke pagina heb je ruim voldoende plek om je gedachten, lijstje en doelen op te schrijven. De pagina’s zijn net iets kleiner dan een A4 formaatje. Per bladzijde krijg je één lijst-vraag en elk lijstje wordt versterkt door simpele maar grappige illustratie, getekend door Nathaniel Russel voorzien van een leuke quote.
Hier zijn een aantal pagina’s als voorbeeld:

“List the cities you plan to visit” –  “List artists and photographers you’d like to explore”
“List moments in your life you don’t want to forget” – “List recipes you want to try”.

“List events to time travel to (past or future)” – “List mistakes to not repeat in the future”
“List environmentally friendly habits you need to start” – “List what you’d do with an enourmous amount of money”

List activities and hobbies to try” – “List things you aspire to be fearless at”
“List experiences to have again and experiences to avoid” – “List fictonal characters you’d love to hangout with”.

Dit zijn natuurlijk maar 12 pagina’s van de vele. Ik zou je zeker aanraden om een kijkje te nemen in het boek en je te laten verassen door de vele, grappige, diepe en vooral gevarieerde lijstjes.
Hier zijn nog een aantal leuke vragen uit My future listography:


Het boek bestaat maar liefst uit 70 lijstjes die je gedachten uitdagen om te ontdekken wat jij allemaal nog wilt gaan doen.

Hou je van dit soort creatieve boeken, en ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je een van de andere Listography boeken uitproberen? Deze serie is te verkrijgen bij de Urban Outfitters, vele boekwinkels of gewoon online op bol.com.

Een zeer leuk cadeautje om te geven (of voor jezelf). Perfect voor planners, liefhebbers van lijstjes en dromers van alle leeftijden.

Comments

comments