Review: je tanden laten bleken

Een tijdje terug kreeg ik een ‘Hollywood behandeling’ bij White Shine Teeth Whitening Centers.  Lees hier alles over mijn ervaring!


Je tanden laten bleken is tegenwoordig erg populair. En hoewel mijn tandarts geen fan is van het bleken van je tanden, wilde ik – hoe lekker eigenwijs ook – het toch eens proberen. Toen ik bij White Shine de mogelijkheid kreeg om zo’n behandeling te ondergaan kon ik natuurlijk geen nee zeggen! Wist je dat o.a. Ferry Doedens zijn tanden hier ook heeft gebleekt ;)? Dat terzijde.

Voordat ik de behandeling in ging kreeg ik een flinke uitleg over hoe het tanden bleken in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Zo werd me verteld dat ik minimaal 48 uur na de behandeling geen voedsel met veel kleurstof mocht eten. Achteraf nog moeilijker dan gedacht, want ook koffie en thee mochten niet. Gelukkig kon ik na twee dagen gewoon weer alles eten, maar het is wel zo dat als je o.a. veel koffie en thee dringt of rookt, de kleur van je tanden sneller weer achteruit gaat. Als je je tanden laat bleken moet je daar dus wel goed op letten! Verder werd me verteld dat een bleek behandeling met waterstofperoxide, zoals de behandeling bij White Shine, ook erg reinigend kan zijn voor je gebit. De waterstofperoxide is namelijk zo sterk dat het bacteriën op de randen van je tandvlees doodt en ook de bacteriën óp je tanden verwijdert, die zorgen voor gele vlekken. Dat de waterstofperoxide zulk heftig spul is, brengt echter ook met zich mee dat een bleekbehandeling lichtjes pijn kan doen..


Je begrijpt dat ik voor de behandeling een beetje als een boer met kiespijn lachte.. toch een klein beetje bang voor wat er komen zou.


Allereerst kreeg ik een ‘mondspreider’ in en bekeek ik samen met de specialist de huidige kleur van mijn tanden. Die konden wel wat witter!


Voordat er waterstofperoxide op mijn tanden werd aangebracht, kreeg ik eerst een soort gel op mijn tandvlees gesmeerd dat snel uithardde, waardoor het een soort bescherm bitje voor mijn tandvlees werd.


Vervolgens werd de whitening gel op mijn tanden gesmeerd en werd er een blauwe lamp op gezet. Na 15 minuten haalde de specialist de gel er weer af en kon ik mijn mond spoelen, waarna hij weer opnieuw gel op mijn tanden smeerde en ik weer 15 minuten onder de blauwe lamp moest. In totaal heb ik drie keer 15 minuten gelegen. Af en toe voelde ik wel een pijnscheut door een van mijn tanden gaan maar het was prima te doen, vooral omdat er een tv boven me hing :)


Na alleen al die drie keer 15 minuten waren mijn tanden al zo’n 7 tinten lichter! Ik besloot dat ik het zo wel wit genoeg vond en dus stopte we met de behandeling, maar het had nog witter gekund.

Die avond en de volgende dag heb ik erg gevoelige tanden gehad maar dat was daarna zo weer over. Ook waren mijn tanden de eerste paar dagen niet helemaal gelijk gebleekt, de vlekjes die ik op mijn tanden heb waren namelijk extra geaccentueerd. Gelukkig trok ook dat na een paar dagen weg en ben ik nu helemaal happy met mijn witte tanden!

Of het nou heel slecht voor je tanden is om ze te bleken zou ik niet kunnen zeggen, verschillende tandartsen en specialisten zeggen wat anders. Wat ik denk is dat je het vooral niét te vaak moet doen (het resultaat van één behandeling kan zo’n 1 a 2 jaar stand houden, afhankelijk van hoe je zelf met je gebit omgaat en of je rookt en wat je drinkt) en dat het beter is om het bij een specialist te laten doen, dan zelf thuis te bleken met strips. Voor meer informatie over tanden bleken kun je altijd even de site van White Shine bezoeken.

 

 

Comments

comments