REVIEW: Nic’s picks kwastenset

Een goed begin is het halve werk! Zo werkt dat ook met make-up kwasten. Sinds een tijdje ben ik in het bezit van de nieuwste kwastenset van Real Techniques: Nic’s picks. Ik ben benieuwd of ze ook echt goed zijn!

Real Techniques is een kwastenmerk uitgebracht door de zusjes Sam en Nic, beter bekend als Pixiwoo. Op YouTube uploaden zij verschillende make-up tutorials die altijd prachtig zijn! Tijdens deze tutorials maakt dit koppel altijd gebruik van de kwasten uit de Real Techniques collectie, dus ik ben razend benieuwd.

In de verpakking zitten 5 verschillende kwasten. De kwasten zijn zilver met een zwart handvat. Dat ziet er luxe uit! Het zwarte gedeelte is ook een beetje zacht, waardoor de kwasten lekker in de hand liggen. Deze set bestaat uit de volgende kwasten: Duo-Fiber Face Brush, Cheek Brush, Angled Shadow Brush, Base Shadow Brush en een Eyeliner Brush.

De Duo-Fiber Face Brush is een grote kwast. De haartjes zijn heel zacht en ze zitten een beetje los van elkaar. Deze kwast is erg fijn voor transparante poeder! Hij brengt het poeder heel losjes aan waardoor je het niet goed ziet zitten.

De Cheek Brush is een heel stevige kwast. Ik gebruik deze kwast inmiddels élke dag voor mijn bronzer. Door de stevigheid van de kwast kan ik heel makkelijk de bronzer op mijn junkbeenderen aanbrengen. De kwast geeft wel veel poeder af, waardoor je moet oppassen dat je niet een te dikke streep maakt.

De Angled Shadow Brush is een schuin afgesneden kwast. Deze kwast gebruik ik voor oogschaduw in mijn arcadeboog. Door de schuine afsnede past de kwast perfect in de arcadeboog waardoor je de oogschaduw heel gemakkelijk kunt laten vervagen. De kwast is wel een beetje groot, hier moest ik even aan wennen.

De Base Shadow Brush ziet er op het eerste oog uit als een normale oogschaduwkwast. Toen ik deze kwast voor het eerst gebruikte was ik blij verrast. De kwast pakt veel oogschaduw waardoor je de oogschaduw goed kunt aanzetten op je bewegend ooglid. Deze basiskwast is inmiddels onmisbaar voor me geworden.

Tenslotte zit er nog een Eyeliner Brush in het pakket. Dit is een platte, schuine kwast in een wat kleiner formaat. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd vloeibare eyeliner, dus voor eyeliner heb ik deze kwast nog niet gebruikt. Maar ik gebruik hem wel voor mijn wenkbrauwen! Ik zocht al een lange tijd naar een goede kwast waarmee ik mijn wenkbrauwen mooi kon bijtekenen, maar ik had deze nog niet gevonden. Deze kwast is perfect!

Ik gebruik deze kwastenset inmiddels een maandje en ik ben superenthousiast! Dit is mijn eerste kwastenset van Real Techniques, maar ik denk dat ik er zeker nog één ga bestellen. De kwastenset heb ik bij The Make-Up Spot gekocht voor € 34,95. Dat is omgerekend zo’n 7 euro per kwast. Een prima prijsje voor uitstekende kwaliteit!

Welke kwasten gebruik jij het liefst?

Comments

comments