Romantische koekjes

Valentijnsdag ligt inmiddels alweer achter ons, maar dat betekent niet dat we niet meer romantisch mogen doen. Elke dag is immers een mooi moment om te laten zien dat je om iemand geeft en je weet wat ze zeggen: de liefde gaat door de maag. Probeer daarom eens deze easy hartvormige koekjes om uit te delen. Ze hebben een heerlijke binnenkant…


Dit is wat je nodig hebt:


– Jam (smaak naar keuze)
– Suiker
– Een beetje melk
– Een vork
– Een keukenkwast

– Velletjes bladerdeeg
– Bakpapier

Kijk een goed rond in je keukenkastjes en ga opzoek naar een rond voorwerp waar je cirkels uit je bladerdeeg velletjes kun halen. Denk aan dekseltjes, glaasjes, eierdopjes etc. (als je al een hartvormige koekjesvorm hebt is dat natuurlijk ideaal).

Als je bladerdeeg vellen uit de diepvries komen, wil je er voor zorgen dat je ze eerst ontdooid voordat je cirkels uit je bladerdeeg gaat halen. Leg ze op een bordje op het aanrecht en laat ze een tijdje staan tot ze zacht zijn, of als je daar geen geduld of tijd voor hebt kun je ze ook voor een paar seconde in de magnetron doen.


Haal daarna zoveel mogelijk cirkels uit het bladerdeeg. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je cirkel vormpje. Je kunt eer voor kiezen om een heleboel mini koekjes te maken of juist een paar grote. De keuze is aan jou!

Als je voor jezelf voldoende ronde bladerdeeg plakjes hebt, maak je door middel van je vork een klein deukje in de bovenkant. Kneed daarna de onderkant tot een puntje. Zo ontstaat er een hartje.

Herhaal dit voor al de cirkels die je uit je bladerdeeg hebt kunnen halen.

Plaats een klontje van de jam in het midden van het hartje en leg daar vervolgens een ander bladerdeeg hartje bovenop. Sluit de jam in je koekje door de randjes samen te persen met behulp van de kartels van je vork.

Dit is hoe je rauwe koekje er ongeveer uit moet komen te zien! Nu op naar de laatste stap.
Dip de keukenkwast in de melk en smeer daarmee de bovenkant van je koekjes in. Strooi er als laatste wat suiker overheen, for some extra sweetness!
Plaats al je koekjes op een ovenschaal bedekt met bakpapier en bak ze op 220 graden voor ongeveer 10 minuten. Ik zou je aanraden om af en toe tussendoor te checken of ze al goudbruin van kleur zijn (iedere oven is namelijk verschillend, en hoe kleiner je de koekjes maakt hoe sneller deze gaar zijn).

Nu zijn je romantische koekjes klaar en kun je de liefde verspreiden door ze uit te delen (of ze natuurlijk lekker allemaal zelf opeten kan ook).

Maar het is extra leuk om de reacties op gezichten te zien, als ze jou koekjes door midden bijten en deze zoete yummie binnenkant tegenkomen!

 

 

 

 

Comments

comments