Skincare tip: Tea tree oil

We hebben er allemaal wel eens last van, die vervelende puistjes! Ik heb er zelf ook genoeg ervaring mee. Ik probeer dan ook van alles uit om het een beetje tegen te gaan. Laatst had mijn moeder ineens een nieuw product in de badkamer staan.

En wie had het gedacht, het werkt echt! Tea tree oil is een natuurlijke olie met een ontsmettende werking. Dit genezende middel is ook erg handig voor het ontsmetten van wondjes of het verhelpen van schimmels.

Nadat mijn moeder enthousiast had verteld over haar nieuwe, oh zo natuurlijke product, moest ik het wel proberen. De eerste keer smeerde ik het bijna over mijn hele gezicht. Dit was een grote fout! De geur was zo doordringend dat mijn ogen een tijdje gingen tranen. Ook mijn neus vond het niet zo prettig haha.

Tijdens mijn volgende poging heb ik het vooral op onzuivere plekjes op mijn huid gesmeerd, en het resultaat is duidelijk zichtbaar na een week. Ik gebruik het elke avond voor het slapen gaan.  Mijn puistjes gingen echt weg! Helaas, als je ermee stopt merk je wel dat je puistjes weer terugkomen. Mijn huid werd soms ook erg droog door deze ontsmettende werking van het product. Ik gebruik het product nog steeds, maar wel veel minder.

Hieronder zie je een foto van de wonderbaarlijke theeboom die al dit geweldigs mogelijk maakt. De bomen groeien vooral ver weg in landen als Australië. Maar gelukkig koop je een flesje Tea Tree Olie bij Drogisterij.net , de  Chistore.eu The Body Shop en DeTuinen .

Comments

comments