Snelle gezonde banaan pannenkoekjes

Heb je soms trek in een lekkere pannenkoek, maar geen zin of tijd om door al die moeite en voorbereidingen te gaan, alle ingrediënten in te huis halen en het deeg te maken? No worries! Deze lekkere pannenkoekjes zijn gezond en je hebt maar twee (!) ingrediënten nodig. Ik garandeer je dat ze binnen 3 minuten klaar zijn, en jij met de poedersuiker klaar aan tafel zit om te smullen.
En de twee ingrediënten die je nodig hebt zijn:


– 1 banaan
– 2 eieren
Ja… That’s it

Verder heb je qua keukengerei nodig:


– Een platte pannenkoeken pan
– Een staafmixer
– Een schaal om in te mixen


Het eerste wat je gaat doen is de banaan pellen en in blokjes snijden. Plaatst de stukjes banaan daarna in de schaal, Hoe fijner je de banaan in kleine stukjes snijdt hoe makkelijker het straks is om ze te prakken.

Breek de twee eieren en voeg ze in de schaal bij de stukjes banaan.

Tijd om die armspieren te laten werken! Mix de twee ingrediënten goed door elkaar met je staafmixer. Terwijl je mixt prak je de banaan helemaal fijn. Een paar kleine stukjes banaan in de mix maakt niet veel uit, als je er maar voor zorgt dat je deze goed met de eieren mixt.
(Mocht je overigens een blender hebben dan werkt dat natuurlijk ook prima).

Na goed kloppen, roeren, prakken en mixen wil je dat je “deeg” er uitziet zoals op de bovenstaande afbeelding. Vloeibaar met zichtbare luchtbelletjes op het oppervlak.

De laatste stap alweer. Verhit een klontje kokosolie (of olijfolie) in de pan en giet hier kleine beetjes van je “deeg” in om je gezonde pannenkoekjes te creëren. – Ik doe er drie per keer. Afhankelijk van de grootte van de pannenkoeken, kun je uit 1 banaan en 2 eieren makkelijk 6 tot 8 pannenkoekjes halen.

Blijf ze goed in de gaten houden, en bak ze op laag vuur. Ze zijn sneller klaar dan je denk. Flip ze na een paar seconde naar de andere zijde. Voor je het weet heb jij een banaan en twee eieren in een mum van tijd omgetoverd tot een lekker bord vol pannenkoekjes!

Deze pannenkoekjes zijn erg gezond, ze bevatten geen toegevoegde suikers, geen boter, en geen meel. Ook erg ideaal voor mensen met een glutenallergie of zuivel allergie. Je zult misschien wel denken, dat smaakt dan toch nergens naar? – Schijn bedriegt, deze pannenkoekjes smaken heerlijk. De banaan zorgt ervoor dat ze lekker zoet zijn.

Serveer tip: Ik vind het altijd er lekker om ze te besmeren met een laagje jam of pindakaas. Soms gooi ik er ook een handje rozijnen doorheen.

 

Comments

comments