Sport Saturday: what to do bij geen resultaat?

Train je al weken keihard, maar zie je niet het gewenste resultaat? Lees hier drie dingen die je daartegen kunt doen!

We kennen het misschien allemaal wel: je traint een paar keer per week, eet gezond en gaat op tijd naar bed. Ondanks alles zie je niet het resultaat waar je naar verlangd. Hoe komt dit?

1. Je kijkt te veel naar anderen
Op Instagram, Facebook en noem maar op zie je elke dag foto’s voorbij komen van de meest perfecte lichamen. Strakke kont, blokjes op de buik en slanke benen. Met dit beeld in je hoofd sleep je jezelf naar de sportschool en train je tot je niet meer kunt. Je hoopt ook dat lichaam te krijgen. Stop hiermee! Ieder lichaam is anders en het is dus onmogelijk om het lichaam van iemand anders te krijgen. Hoe hard je ook traint, je kont wordt misschien nooit zo strak als op het plaatje, of de blokjes op de buik komen niet zo goed naar voren. Het gaat er niet om dat je hetzelfde lichaam krijgt als iemand anders, maar dat je een betere versie wordt van jezelf. It’s not about being better then others, it’s about being better then you were yesterday. Ga met deze gedachte naar de sportschool en maak iedere maand foto’s van jezelf in bikini. Zeker weten dat jij na een paar maanden wel resultaat ziet!

2. Je sport wel, maar eet niet bewust
Ze zeggen weleens dat een mooi lichaam 30% aan sporten ligt en 70% aan voeding. Je kunt nog zo hard trainen, maar als je elke dag een zak chips opentrekt of een reep chocolade naar binnen werkt, komt het strakke lichaam niet naar voren. Probeer naast het sporten ook bewust te eten. Het lijkt misschien moeilijk en je zult vaak denken: ik heb gesport, dus ik mag wel een extra koekje. Maar zo werkt het helaas niet. Je zult zien dat als je gezond(er) gaat eten en lekker blijft bewegen, de resultaten zo komen.

3. Je doet al weken dezelfde oefeningen
Toen je begon met sporten heb je een trainingsschema opgesteld en deze volg je nog braaf elke week op. Hier kan een fout zitten. Het is het beste om je schema iedere 4-6 weken te veranderen. Als je steeds dezelfde oefeningen doet, met hetzelfde aantal gewicht, krijgt je lichaam geen prikkel meer. Je moet je lichaam blijven prikkelen om resultaat te boeken. Je lichaam raakt gewend aan een bepaalde beweging en een bepaald gewicht. Als je dit constant blijft herhalen en er geen verandering in aanbrengt, raakt je lichaam zo gewend dat je geen resultaat meer boekt. Verander daarom je schema! Ontdek nieuwe oefeningen, pas de gewichten aan en trainen maar. Merk je dat je geen vooruitgang meer boekt qua gewicht? Train je al twee weken met hetzelfde gewicht en ga je niet meer vooruit? Dan is het tijd voor een nieuw schema.

 

Klopt dit voor jullie? Of boeken jullie juist gemakkelijk resultaat? 

Comments

comments