Sporten en eten

Ik ben weer een tijdje aan het sporten en inmiddels al 5 kilo afgevallen (yeah!). Ik probeer ook op mijn eten te letten wanneer ik ga sporten. Ben je benieuwd wat ik eet voor en na mijn workout? Lees dan snel verder!

Een paar jaar geleden was ik nog niet zo serieus bezig met sporten en eten. Ik propte snel maar wat naar binnen, voordat ik naar de sportschool ging. Heel slecht eigenlijk, want tijdens het sporten, voelde ik dan het eten naar boven kwam en voelde ik me zwak.

Gelukkig vind je online veel inspiratie voor gezond eten! Dit is wat voor mij het beste werkt als ik ga sporten.

Voor mijn workout
Meestal begin ik de dag met een healthy smoothie, of een bordje met havervlokken en fruit. Een smoothie met een banaan vind ik voor het sporten heel fijn, omdat een banaan voor een workout je echt veel energie geeft. En hij is lekker zoet!

De ingrediënten voor mijn smoothie:


– 250 ml amandelmelk
– handje spinazie
– banaan
– een lepeltje pindakaas

Ik vind het altijd spannend om spinazie in een smoothie te doen, want eerlijk is eerlijk: het ruikt echt niet lekker :'(. Gelukkig is het in combinatie met een banaan wel te doen. En eh: pindakaas in je smoothie? Het klinkt heel gek, maar probeer het eens!


Ik heb alle ingrediënten in de blender gegooid en er ook nog 4 ijsblokjes bij gedaan.


Ook lekker: een klein beetje kaneelpoeder bij je smoothie voor de smaak. Yum! Dat is het leuke van smoothies maken: je kunt zelf kijken wat je in je smoothie doet.


Als ik weet dat ik niet zo een intensieve workout ga doen, eet ik één uur van tevoren. Als ik een wel een intensieve workout ga doen, dan eet ik twee uur van tevoren en neem ik voordat ik ga beginnen met trainen twee Dextro energy snoepjes zodat ik niet duizelig word tijdens het rennen en zweten. Het helpt echt!

Na mijn workout


Na een workout is het belangrijk dat je genoeg proteïnen of eiwitten eet voor het herstel van je spieren. Daarom eet ik direct na mijn workout twee rijstwafels met twee plakjes kipfile. Je zou ook voor ei, vis of rosbief kunnen kiezen.

Ik ben nog veel bezig met het ontdekken wat voor mij werkt en wat niet, maar tot nu toe hou ik me hier aan. Het afvallen gaat niet heel snel, maar ik zie resultaat en dat is leuk!

Hoe ziet jouw eetschema eruit als je gaat sporten? 

Comments

comments