Sporty Saturday: workouts

Nu het zonnetje weer wat meer begint te schijnen en de winkels volhangen met bikini’s, slepen steeds meer mensen zich naar de sportschool om hun summer body terug te krijgen. We worden overspoeld met 30-day challenges, squats, crunches en zijn al hard aan de slag gegaan. Maar is het wel mogelijk om in 30 dagen rondere billen of een strakkere buik te trainen? Fashionista zocht het voor je uit.

Dat je met trainen alleen geen strak lichaam krijgt weet iedereen (toch?). Je voeding is half zo belangrijk. Door een goede balans in bewegen én voeding te vinden, zul je resultaat gaan zien. Maar niet binnen 30 dagen. Of nou, misschien lichtelijk, maar zeker niet hetgeen dat jij wilt bereiken. Volgens Tom Barten van Personal Body Plan is het niet mogelijk om in 30 dagen je lichaam te veranderen. Rust is een belangrijke factor als je resultaat wilt zien en in deze 30 dagen is daar nauwelijks sprake van. In de rustfase herstelt je lichaam zich van de training en dit is noodzakelijk om resultaat te zien. Pfoe, hoeven we gelukkig niet elke dag naar de sportschool…

Squats
Wil je rondere en/of strakkere billen? Overal lees je dat de squat dé oefening is hiervoor. Gewoon thuis of in de sportschool met gewichten staan we te zwoegen, maar het resultaat is niet één, twee, drie zichtbaar. Hmm, doen we iets fout? De squat is een oefening die in geen workout mag ontbreken, maar het is helaas niet dé oefening voor mooie ronde billen. De squat traint vooral het bovenbeen. Als je echt voor rondere billen wil gaan, zul je naast squats ook de hip thruster en glute bridge moeten doen. Deze kun je thuis uitvoeren, of in de sportschool met gewichten. Begin niet te zwaar, dat kan voor blessures zorgen. Bouw je training rustig op en keep going. Het is niet gek als je na een maand nog geen resultaat ziet. Trainen is een proces die dag in, dag uit doorgaat en nooit stopt.

De glute bridge

 

De squat

Crunches
Die mooie lijntjes op je buik, dat wil toch iedereen? Abs, abs en nog eens abs. Iedere dag trainen we onze buikspieren totdat zelfs lachen pijn doet, maar die blokjes zien we niet hoor. What to do? Volgens Tim Barten kun je je buikspieren zo hard trainen als je wilt, maar als je vetpercentage te hoog is, zul je geen lijntjes of blokjes gaan zien. Je vetpercentage kun je vaak op laten meten in de sportschool of bij een personal trainer. Zij kunnen je ook vertellen of jouw vetpercentage goed of te hoog/laag is.

Is je vetpercentage goed? Yes! Er zijn verschillende oefeningen voor zowel schuine als rechte buikspieren. Wissel je workout iedere keer af, zo voorkom je dat het saai wordt en train je effectiever. Je kunt simpele crunches doen, met of zonder gewichten. Maar ook planken, bicycles, reserve crunches en mountain climbers zijn effectieve oefeningen om je buik te doen branden.

Vetpercentage nog iets te hoog? Geen paniek, ga wat vaker op die crosstrainer staan en die paar procent heb je er zo afgetraind! Wel is het belangrijk om naast cardio ook gewoon aan de gewichten te blijven hangen, zodat je straks lekker strak over het strand loopt.

Reserve crunche

Mountain climbers

Planken

Work it!
So work that booty girl. Het is vandaag iets minder zonnig, dus geen excuus om niet naar de sportschool te gaan. Heb je geen abbo? Doe de oefeningen dan lekker thuis, op je kamer. Ga jij ze uitvoeren?

 

(Bron: Personal Body Plan)

Comments

comments