Sporty Saturday: oefeningen voor de vakantie

Yess, het is ein-de-lijk zover: ook jij gaat op vakantie! Je kijkt er al maanden naar uit en kan niet wachten om het vliegtuig in te stappen. Er is alleen 1 ding dat je niet lekker zit: je kunt niet naar de sportschool. What to do? Wij zochten de leukste en effectiefste vakantie work-outs voor je op!

1. Squat
Squaten kan overal, dus ook op vakantie. Deze oefening kan gemakkelijk met je eigen lichaamsgewicht. Vind je dit toch net te licht? Pak je (lege) tas of koffer erbij en houd deze vast. Zo heb je toch een klein beetje gewicht en blijven je benen en billen mooi in vorm.

2. Hip trust
Deze killing oefening voor je billen is prima uit te voeren op vakantie. Ga op je rug liggen met je voeten op de grond. Beweeg je heupen op en neer, zodat je kont lekker brand. Te licht? Ook nu kun je een tas of (kleine) koffer gebruiken om het zwaarder te maken. Leg je ‘gewicht’ op je heupen neer en gaan maar weer.

3. Buikspieren
Er zijn tal van buikspieroefeningen die je óveral kunt doen: crunches, planken, mountain climbers en ga zo maar door. Doe deze oefeningen in je hotelkamer, op het strand of op een bedje bij het zwembad. In principe heb je voor deze work-outs geen gewichten nodig.

4. Zwemmen
Wist je dat je met zwemmen al je spieren gebruikt? Nou ja, bijna allemaal dan. Zwemmen is erg effectief en daarnaast ook nog heerlijk als het superwarm is. Ga twee keer per dag een aantal baantjes zwemmen en je zult merken dat je je veel energieker voelt. Probeer dit op een vast moment van de dag te plannen, dan ga je er vanzelf naar uitkijken.

5. Activiteiten
Bij de meeste hotels is er wel een animatieteam dat allerlei leuke activiteiten organiseert. Beach volleybal, aqua aerobics, tennissen, voetbal en allerlei andere leuke spellen. Doe hier om de dag aan mee en je zult zien dat het hartstikke leuk is. Geen animatieteam? Organiseer zelf de activiteiten en probeer zoveel mogelijk mensen mee te krijgen. Een mooi lichaam én vakantievrienden. Win-win!

Hebben jullie nog meer tips voor work-outs op vakantie?

Comments

comments