Swirlcookie2

Swirl cookies bakken doe je zo

Niet moeilijk en superlekker: swirl koekjes!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 30 koekjes):
– 150 gram (room)boter
– 100 gram kristalsuiker
– 200 gram bloem
– 3 theelepels vanillesuiker
– 3 theelepels cacaopoeder

Zo maak je het:
– Verdeel de boter en kristalsuiker over twee kommen. Mix het door elkaar.
– Doe in de ene kom 100 gram bloem en vanillesuiker en voeg in de andere kom 100 gram bloem en cacaopoeder toe.
– Kneed van de inhoud van de kommen twee deegballen. Leg ze in vershoudfolie 10 minuten in de koelkast.
– Rol de deegballen uit tot twee even grote lappen. Dit gaat het makkelijkst met een deegroller.
– Leg de lappen op elkaar en rol ze op tot een grote rol. Verpak de rol in vershoudfolie en leg deze weer 10 minuten in de koelkast.
– Verwarm de oven op 170°C.
– Maak een mes heet onder de kraan. Dan kun je gemakkelijk plakjes van de rol afsnijden. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier.
– Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
– Even laten afkoelen en smullen maar!

Bron: Fifteenspatulas

Comments

comments