TEST: 3x Peel-off masker

Ken je het gevoel dat je in de winkel of drogisterij staat en geen idee hebt welk gezichtsmasker je mee moet nemen? Zoveel keuze! Ik test 3x een Peel-off masker uit en ik laat je weten welke het beste uit de test komt!

Voor deze test gebruik ik 3x een Peel-off masker: een masker bedoelt om het overtollig vetlaagje van je huid en de dode huidcellen te verwijderen. Je kunt hier een review van Xenia vinden, waar ze een masker van DA test speciaal voor onzuiverheden.

Montagne peel-off masker

Het is een uitsmeerbare groene gelei die in het masker verstopt zit. Het plakt en ruikt een beetje komkommerachtig maar ik kan het niet echt plaatsen. Het heeft een fruitige geur. De geur is niet heel lekker, maar ook niet heel vervelend.

Ik laat het masker 10 tot 20 minuten intrekken. Na 10 minuten droogt het masker op en krijg je een folie-achtig masker op je gezicht. Dit masker is heel makkelijk te verwijderen. Het masker kun je gemakkelijk van je gezicht aftrekken en als je daarna je gezicht spoelt met lauwwarm water voelt je huid als herboren. Mijn huid is helemaal mat van dit masker geworden, de overtollige vetlaag is helemaal verdwenen. Dit masker doet wat hij belooft. Ik geef dit masker een 8.

Freeman Pomegranate peel-off masker

   

Dit masker zit in een grote tube. Pluspunt! Je kunt het dus fijn elke week gebruiken zonder elke keer van die kleine maskertjes aan te schaffen. Dit vind ik heel fijn! Ik grijp toch sneller naar een tube die ik al heb staan, dan naar maskertjes die ergens klaarliggen om een keer gebruikt te worden.

Er komt een vloeibare gelei uit de tube. De gelei is plakkerig en vrijwel geurloos. Jammer, ik vind het lekker als een maskertje een fruitige geur heeft.

Het masker is moeilijk aan te brengen. Het is bijna niet uit te smeren, waardoor je snel een te dikke laag aanbrengt. Na ongeveer 10 minuten wordt het masker een beetje hard en trekkerig. Je moet wel echt lang wachten tot het masker helemaal goed is opgedroogd, dus neem hier eerder een half uur de tijd voor dan 10 minuten.

Het masker is niet zo heel gemakkelijk te verwijderen. Het deel wat minder hard is geworden, plakt nog steeds waardoor ik het niet van mijn gezicht af kan trekken. Ik heb het masker 20 minuten laten intrekken, dus hier moet je zoals ik eerder al vertelde langer de tijd voor nemen. Met warm water en een beetje scrubben gaat het van mijn gezicht af. Resultaat? Mijn huid is wel zacht en ik zie dat het overtollig vetlaagje is verdwenen. Het voelt vooral heel erg schoon aan, fijn! Ik geef dit masker een 7. het is eigenlijk een 6, omdat het moeilijk te verwijderen is maar de grote tube zorgt voor veelvoudig gebruik en krijg dit masker dus toch een extra punt.

Van der Hoog Glitter Glow Peel-Off masker

 

Glitters! Dit masker belooft een glamoureus gevoel dus ik ben benieuwd hoeveel glitters er in dit pakje verstopt zitten. Met dit masker kun je 2x doen, of gewoon het tweede deel aan je vriendin geven zoals op de verpakking staat. Leuk voor een meidenavondje!

Helaas! Het is een blauwe gelei en de glitters zie je alleen als je op 1 millimeter afstand gaat kijken. De blauwe kleur verdwijnt zelfs wanneer ik het masker aanbreng. Bummer! Ik had gehoopt op een glitterfestijn zoals het masker belooft. Geen glitters dus, alleen maar een marketingtruc. De geur van het masker doet me een beetje denken aan de aftershave van mijn broer… persoonlijk vind ik het wel lekker! Het heeft een mint-achtige geur en daardoor prikt en tintelt het masker ook een beetje.

Dit masker kun je net zoals de vorige weer makkelijk verwijderen. Hier en daar blijft het nog wel plakken, maar met een beetje lauwwarm water is dit zo verdwenen. Mijn huid is niet alleen heel erg zacht, je ziet ook echt dat het schoon is! Bij dit masker zie je als enige ook echt daadwerkelijk verschil met mijn huid. Het ziet er gezond en verzorgd uit.

Dit masker krijg (ondanks de gemiste glitters) een 9. Dit masker is het fijnst van alledrie en wanneer ik weer een peeling wil doen voor mijn huid zou ik deze zeker weer uit het winkelschap pakken.

Eindresultaat:

1. 

 

2. 

3. 


(Klik op de foto voor meer informatie en prijzen)

Met stipt op nummer 1 staat de Van der Hoog Glitter Glow. Deze is echt heel erg fijn! De grote tube van Freeman is zeker het proberen waard en ik zal deze ook vaak gaan gebruiken (door de grote tube), maar als ik echt zou moeten kiezen zou ik deze niet nog een keer kopen. De Van der Hoog Glitter Glow is heel erg fijn voor het reinigen + schone uitstraling van je huid, de Montage Peel-Off is fijn om het overtollig vetlaagje te verwijderen en de Freeman Pomegranate is fijn voor het (veelvoudig) grondig reinigen van je huid.

Comments

comments