Test: je haar wassen met bier

Je haar wassen met bier zorgt voor volume en maakt je haar zacht én glanzend. Is dit een fabeltje of toch een feit? Ik ga het testen.

Mijn haar heeft niet veel volume en glanzend is het ook niet echt. Daarom kreeg ik van Angel Femke de tip om mijn haar een keer met bier te wassen. De eerste vraag die ik mezelf stelde was: Zou dit écht werken? So, let’s try.


Heel toevallig had ik deze week bier van een vriend gekregen. Superhandig, aangezien ik nog geen bier mag kopen (ja, alcoholwet…). Het maakt niet uit welk merk je kiest, zolang het maar bier is.

Nasmaak? Eh… nageur?


Bier vind ik niet zo lekker ruiken, dus ik hoop dat de geur niet in mijn haar blijft hangen! Ik heb mijn haar eerst met shampoo gewassen en vervolgens het flesje bier over m’n hoofd leeggegoten. Dit was erg koud, maar het voelde wel zacht in m’n haar. Ik liet het even lang intrekken als ik m’n conditioner normaal laat zitten.  Hierna spoel ik het uit, gewoon met water.
Of ik de biergeur ruik? Nee totaal niet!

Resultaat


Ik merk maar een klein beetje verschil qua volume. Als je echt volume wilt, is bier dus niet de beste oplossing. Wel maakt het mijn haar heel zacht. Ook glanst het meer, maar niet zoveel meer dat de verandering opvalt.

Heb jij je haar weleens met bier gewassen?

Comments

comments