Tip: Budget boekje

Ik heb het altijd lastig gevonden om te sparen en verstandig om te gaan met mijn geld. Nu ik op mezelf woon is dit iets belangrijks wat ik zo langzamerhand toch echt moet gaan leren. Dit leuke budget boekje komt daarbij erg goed van pas!

 

Mijn ouders hebben mij daarom ook aangeraden om een soort van kasboek bij te houden. Het leek mij ook verstandig om te noteren wat nou mijn inkomsten zijn en hoeveel ik precies uitgeef (en aan wat). Zo bewaar ik het overzicht. Al het kleingeld wat ik over heb ga ik in een spaarpot bewaren. Aan het eind van het jaar heb ik dan een leuk bedrag bij elkaar verzamelt om iets leuks te doen of te kopen. Op de Swan Market stond een kraampje van Studio Stationery. Mijn vriend was zo lief om dit schattige Budget boekje voor mij te kopen.

Online kon ik nergens een fijne app of bestand vinden waar ik zo’n kasboek op kon bijhouden. De meeste waren te ingewikkeld, niet gratis of voor mij als student niet handig. Misschien zullen sommige studenten dit boekje te simpel vinden maar voor mij werkt dit erg fijn. Ik kan de datum opschrijven van mijn inkomsten en uitgaven, hoeveel het bedrag was en waar ik het aan uitgaf. De vormgeving is ook nog eens super leuk! Dit boekje maakt het meteen een stuk leuker om je inkomsten en uitgaven bij te houden

Je kan altijd ook zelf creatief aan de slag gaan door een leuk notitieboekje te kopen en zo jouw eigen budget boek te maken, en eventueel nog verdere notities toevoegen. Een mooi Moleskine boekje kan ik je aanraden als je van een kwaliteit/designer feel houdt!

Ben jij net zoals ik nog niet zo goed in sparen? Lees dan ook hier de tips van Marloes.

Comments

comments