TIP: lippotlood beter slijpen

Als mijn lippotlood een stompje krijgt, is het toe aan een slijpbeurt. Het vervelende van het slijpen van je lippotlood is dat je soms veel te veel wegslijpt! Ik heb vandaag een tip hoe je het minst van je lippotlood af kunt slijpen.

Zoals je ziet is mijn lippotlood niet meer scherp, waardoor je het potlood veel minder mooi kunt aanbrengen. Dit is M.A.C. Soar, het favoriete lippotlood van Kylie Jenner. Maar niet alleen Kylie is fan van dit potlood, ik ook! Helaas betaal je wel 15 euro voor dit potlood, waardoor ik er het liefst zo lang mogelijk mee wil doen. Ik zie dan ook altijd tegen het slijpen op. Het potlood is erg romig, ook omdat het potlood op kamertemperatuur is. Door de romigheid van het potlood slijp ik snel te veel van het potlood af en gaat er veel te veel potlood verloren! Met als gevolg… nog steeds geen scherpe punt. Gelukkig is dit op te lossen!

Ik stop het hele lippotlood in de vriezer. Ik leg het naast een ijszak, waardoor het potlood nog sneller bevriest. Als het potlood bevroren is, kun je het veel gemakkelijker slijpen!

Ik wacht geduldig af tot het potlood bevroren is. Ik wacht ongeveer twee uurtjes, dat is genoeg om het potlood echt goed koud te laten worden.

Met een puntenslijper slijp ik mijn potlood. Ik merk dat het veel gemakkelijker gaat! Er blijft veel minder van het potlood in de puntenslijper hangen en ik krijg veel sneller een scherpe punt. Winning! Mijn potlood is amper gekrompen na deze slijpbeurt.

Ik slijp niet te ver door, omdat ik anders bang ben dat de punt eraf gaat. Deze punt is scherp genoeg om mijn lippen mooi in te kleuren. Het potlood is weer snel op kamertemperatuur, dus je hoeft niet te wachten voordat je het potlood op je lippen kunt aanbrengen!

Als ik merk dat mijn lippootlood geslepen moet worden, leg ik het nu altijd eerst even in de vriezer. Ik vind het zo ontzettend zonde als er veel te veel van je lippotlood weggeslepen wordt, als dat helemaal niet nodig is!

Kende jij deze tip al?

Comments

comments