Tip tegen geïrriteerde oorgaatjes

Ken je dat vervelende gevoel als je oorbellen draagt en je oorgaatjes gaan irriteren? Ik heb een handige tip gevonden waardoor je alle oorbellen kunt dragen zonder last te hebben van dat nare branderige gevoel.
Het komt vaker voor dan je denkt, na of tijdens het dragen van bepaalde oorbellen kunnen je oorgaatjes gaan irriteren of zelfs een beetje rood aanslaan. Dit is vaak het geval bij oorbellen die wat goedkoper zijn. Soms gebeurt dat, ook al heb je geen allergieën en kun je verder alle materialen wel verdragen. Dit is mij laatst ook overkomen.

Oorbellen die nikkelvrij zijn of geheel gemaakt van zilver of goud zijn het beste voor degene die allergisch zijn. Maar ik kan me goed voorstellen, dat je naast je zilveren oorbellen ook andere uit je collectie wilt dragen. Een paar van mijn favoriete oorbellen zijn helaas niet gemaakt van echt zilver of puur goud.

Vaak ontstaat zo een vervelende reactie pas nadat je de “verkeerde” oorbellen hebt gedragen. Als het branderige gevoel erg vervelend is, raad ik je aan om even geen oorbellen te dragen. Maar als je dan toch weer oorbelletjes in wilt doen – voor die ene date of dat leuke feestje – heb ik een goeie tip om de pijn te verlichten, terwijl je oorbellen draagt.


Het is heel simpel, het enige wat je nodig hebt is je oude vertrouwde pot vaseline! Dip simpelweg het achterkantje van je oorbel in een beetje vaseline. Zorg dat deze goed verzadigt is en steek hem door je oorgaatje.

De structuur en componenten in de vaseline doen de pijn verachten en de jeuk verminderen. Ik testte deze eenvoudige truc uit, en het werkte prima, ik kon weer volop genieten van mijn favoriete oorbellen, En na een paar dagen was de irritatie ook weg, alsof het er nooit is geweest. Bij mij werkt dit in ieder geval, erg handig!

Heb jij nog een goede tip tegen irritaties bij het dragen van oorbellen?

Comments

comments