TIPS: 3 manieren om je notitieboekjes te gebruiken

Bijna maandelijks koop ik nieuwe notitieboekjes. Niet omdat ik ze ook echt gebruik, maar gewoon omdat ze er leuk uit zien. Het resultaat? Zo’n 15 lege notitieboekjes in mijn kast. Oeps! Het werd dus tijd om na te denken over een oplossing…

To-do lijstjes en dagboeken waren de eerste dingen die in mij op kwamen. Ehh, saai! Die twee logische ideetjes zette ik dus opzij.

– Idee 1: Gebruik je notitieboekje iedere ochtend wanneer je wakker wordt en schrijf op wat je gedroomd hebt. Hoewel je je dromen later op de dag vaak niet meer weet, is dit een stuk makkelijker wanneer je nog lekker in je bed ligt. Je dromen vertellen vaak elementen van dingen waar je onbewust mee bezig bent, waardoor ze dus veel over jezelf vertellen. Bijzonder om een paar weken later terug te kijken naar de dromen van toen.

– Idee 2: Wil je graag gezonder gaan leven? Schrijf dan gedurende de dag op wat je hebt gegeten en gedronken, zodat je hier bewuster mee bezig bent. Ook kun je natuurlijk je lichaamsbeweging opschrijven, zodat je een volledig beeld van je dag hebt!

– Idee 3: Om die winterdip tegen te gaan, kun je iedere avond opschrijven wat die je dag blij maakte. Was het die buschauffeur die nog stopte toen je te laat aan kwam rennen? Was het je docent die je een mooie 8 voor dat verslag gaf? Of was het je hond die zo vrolijk was toen je thuis kwam? Op deze manier krijg je een heerlijk positief notitieboekje!

Hoe gebruik jij je notitieboekjes?

Comments

comments