Tips voor een grote kastopruiming

Ik heb laatst heel veel van mijn kleding weggedaan. Het grootste deel van mijn collectie lag al maanden lang ongedragen in kastjes gepropt en ik werd er helemaal gek van. In dit artikel geef ik tips over het opruimen van je kast!

Ten eerste kan ik het echt iedereen aanraden om eens een grote schoonmaak te houden. Gewoon alles wat je het afgelopen half jaar niet gedragen hebt de deur uit, want blijkbaar vind je het niet leuk genoeg. Je kunt dit verkopen en je verdiende geld uitgeven aan mooie nieuwe items waar je wel echt blij mee bent en die je wel echt gaat dragen.


Maak een selectie van welke items je wel en niet gaat houden. Dit kan in het begin behoorlijk lastig zijn, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt gaat het snel. Zorg dat je een aantal goede basics in je collectie houdt. Ik heb mijn streepjesshirts bijvoorbeeld allemaal gehouden omdat ik die vaak draag en ze zijn makkelijk te combineren.


En zorg dat je naast je basics een aantal mooie eyecatchers overhoudt. Je wil natuurlijk niet met een saaie garderobe achterblijven!


Verzamel al je pareltjes en geef deze een mooi plekje in je kast. Dit jurkje heeft bij mij de strenge selectie overleefd en hangt nu mooi aan een kledingrek samen met al mijn andere mooie items. Het zijn stuk voor stuk items die ik vaak draag, heel fijn.


Vergeet ook je accessoires niet. Ik had een hele hoop tassen liggen die ik nooit gebruikte en die heb ik voor mooie bedragen kunnen verkopen. Deze hierboven niet hoor, die blijven lekker in mijn collectie.

Succes met de grote schoonmaak!

Comments

comments