Tips: Zo motiveer je jezelf om te sporten

Ik ben sinds kort weer begonnen met sporten, en ik weet dat het heel lastig is om altijd motivatie voor sport te krijgen. Toch probeer ik mezelf op verschillende manieren te motiveren om tóch door te zetten met sporten. Ik zal mijn eigen ervaringen met jullie delen.

Verwen jezelf met mooie sportkleding
Ik heb laatst voor mezelf nieuwe sportkleding gekocht. Voor mij werkt dit motiverend omdat ik die kleding natuurlijk niet voor niks heb gekocht! Ook het kopen van bijvoorbeeld nieuwe hardloopschoenen werkt erg motiverend. Je wilt deze schoenen toch graag uitproberen en gebruiken?

Maak een sportkalender


Jennie van JenniefromtheBlog.com heeft mij heel erg geïnspireerd. Zij heeft een sportkalender ontworpen om  bij te houden hoe vaak je sport. Ik heb deze kalender ook gemaakt en het werkt super motiverend. De sportkalender staat  hier helemaal uitgelegd.

Stel een doel voor jezelf
Als je een doel hebt, wil je niks liever dan dit doel bereiken. Zo kan je doel bijvoorbeeld zijn: vijf kilo eraf. Of je doel kan zijn om drie keer per week te sporten.

En beloon jezelf!
Heb jij je doel behaald? Beloon jezelf dan met iets wat je al heel graag wilt hebben. Als ik mijn doel heb gehaald beloon ik mezelf met een mooie bikini van Triangl. Ik ben zo verliefd op deze bikini’s, maar ik moet ‘m natuurlijk wel verdienen!

Zoek een sportmaatje
Soms is het heel saai om alleen te sporten, of is het gewoon te moeilijk om jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan. Als je nou met z’n tweeën gaat ‘moet’ je wel. Want jullie hebben samen afgesproken om te sporten. Zo betrek je ook iemand anders bij je goede voornemens en kunnen jullie elkaar motiveren.

Begin klein
Als je het sporten steeds een beetje opbouwt, kan dit ook heel motiverend werken. Zo kun je bijvoorbeeld elke week 1 minuutje langer op de loopband lopen.

Wissel af
Ik vind de sportschool een beetje saai. Het lijkt elke keer hetzelfde. Daarom probeer ik de apparaten in de sportschool af te wisselen. Ook probeer ik soms een groepsles te volgen. En soms sport ik lekker thuis, lekker makkelijk! Ook een kwartiertje intensief dansen is een leuk idee. Muziek, dansen, én calorieën verbranden: perfect toch?!

Instagram


Dit zal niet voor iedereen motiverend werken, maar ongeveer de helft van de mensen die ik op Instagram volg zijn modellen. En elke keer als ik hun foto’s zie voel ik toch wel motivatie opkomen!

Thuis sporten
Thuis sporten is heerlijk, want je hoeft niet helemaal naar de sportschool. Maar thuis sporten kan ook lastig zijn, want wat moet je doen? Naast het dansen kun je work out filmpjes op YouTube vinden. Of work out afbeeldingen op bijvoorbeeld Pinterest.
Ik heb zelf ook een gym bal gekocht, voor maar 6 euro bij Aldi. De bal is erg fijn om oefeningen op te doen. Maar ook touwtje springen en een yoga-matje doen wonderen. Met deze simpele dingen kun je thuis zoveel doen, en het kan allemaal vanuit huis.

Zorg voor de perfecte afspeellijst
Als ik in m’n eentje sport luister ik altijd muziek, anders hou ik het niet vol. Ik heb verschillende mixtapes gedownload die ik luister. Tijdens het rennen luister ik bijvoorbeeld, niet lachen, hardstyle. Hierdoor ga ik sneller op de beat lopen, en ik vind het leuke muziek. Maar tijdens andere oefeningen luister ik vooral mixtapes als ‘Sexed up’ of ‘dopenez’

Niks is onmogelijk
In het begin is het zo moeilijk om goed te beginnen. Het lijkt onmogelijk om je doel te halen. Maar toch: niks is onmogelijk. Als jij er hard voor werkt, word je beloond. Hard work pays off. En die spieren komen niet vanzelf!

‘Ik heb geen tijd om te sporten’


Als je het zo druk hebt, is het juist fijn om even een uurtje je hoofd leeg te maken. Er zijn echt wel uitzonderingen, maar in principe heeft iedereen wel tijd om een uurtje op een dag te sporten. Als je goed plant moet het lukken. Als je beseft hoeveel tijd we alleen al op onze smartphone besteden… dan moet een uurtje sporten ook wel lukken! En als het echt niet lukt, kun je desnoods thuis een kwartiertje intensief dansen. Dat kan altijd!

Comments

comments