TIPS: op hakken leren lopen

Rond mijn vijftiende viel mijn oog ineens op al die prachtige schoenen die de meisjes om mij heen aan hadden. Met hun hoge hakken leken ze langer, ouder en (het belangrijkste) veel cooler! Daarom besloot ik dat ik dat ook wilde. Van mijn spaargeld kocht ik mijn allereerste hoge hakken bij H&M en vervolgens leerde ik mezelf om niet te struikelen en juist moeiteloos rond te huppelen op mijn grote trots: mijn eerste hakken. Sinds dat moment kan ik niet meer zonder. Vandaag geef ik jullie dus tips om op hakken te leren lopen!

#1: Begin met sleehakken en/of plateauzolen. Hierdoor sta je steviger en kun je rustig aan je nieuwe schoenen wennen. Ook extra bandjes of strakke laarsjes helpen, want die geven je nog meer steun.

#2: Probeer geen wereldrecords te verbreken door gelijk de hoogste hakken aan te schaffen, maar begin rustig. Door de hoogte langzaam op te bouwen, heb je een perfect excuus om een grote schoenenvoorraad te beginnen.

#3: Ben je een dagje thuis? Doe je nieuwe schoenen dan eens aan om te oefenen. Door trappen te lopen en ze eens wat langer aan te hebben dan in de winkel, voel je pas echt hoe ze zitten en hoe lastig ze zijn.

#4: Heb je jouw perfecte hoge hakken gevonden? Probeer je dan niet te erg op je schoenen te focussen, maar loop juist zo natuurlijk mogelijk. Zet je beste beentje voor en rock them!

#5: Schuiven je voeten soms naar voren in je schoenen, waardoor de voorkant van je voet klem komt te zitten? Koop dan zooltjes die je onder de “bal” van je voet in je schoen kunt plakken. Dat maakt een heel verschil!

#6: Heb je een lange dag voor de boeg en draag je je hakken? Neem dan ook een paar sneakers mee, zodat je kunt wisselen wanneer dat nodig is. Succes gegarandeerd!

 

Comments

comments