TUTORIAL: Festival Fever part III

De laatste tutorial voor een festival-proof kapsel staat voor je klaar! Kijk mee hoe je deze supersnelle boohoo-braid maakt! 

Begin met een losse vlecht vanaf de scheiding van je haar. Het moet een middelgrote vlecht worden, dus zorg ervoor dat je niet te kleine plukken pakt.

Maak de vlecht wat groter door er een beetje aan te trekken. Pas op dat je hem niet helemaal uit elkaar trekt.

Boohoo-braids staan bekend om veel vlechtjes in één vlecht. Daarom pak ik een klein plukje van mijn haar en maak ik hier een mini-vlechtje van Omdat ik laagjes heb, kon ik niet de eerste pluk van mijn haar pakken want dan zou het vlechtje heel kort worden. Wanneer je geen laagjes heb, raad ik je aan om echt de eerste pluk te pakken en niet (zoals ik heb gedaan) de onderste pluk. Als je het eerste plukje pakt, is het mini-vlechtje namelijk veel beter zichtbaar en dat geeft een leuk effect!

Pak je haar samen en maak een normale Dutch-braid. Weet je niet precies hoe? Bekijk dan eens deze tutorial. Nu doe je eigenlijk precies hetzelfde: je pakt al je haar (inclusief je 2 eerder gemaakte vlechtjes) bij elkaar en vlecht naar beneden toe.

The key to succes: Pak de vlecht en maak de vlecht ‘losser’ van binnen naar buiten. Dit doe je door je vingers op het midden van de vlecht te leggen. Vanaf dit punt werk je naar boven, van breed naar smal. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen, maar ik merk dat dit de fijnste manier is omdat je anders de vlecht misschien té breed maakt. Door het uit elkaar trekken van je vlecht wordt de vlecht ineens heel anders. Je krijgt een boohoo effect en daarmee is de vlecht helemaal festival proof!  

Vergeet de vlecht niet in te sprayen met wat haarlak. Door het uit elkaar trekken van de vlecht kan je haar gaan pluizen en met haarlak houd je dit een beetje tegen! Een klein beetje pluis is eigenlijk ook niet zo erg… lekker nonchalant! 

Done! Dit werkt echt vliegensvlug en als je geen losse haren in je gezicht wil tijdens het dansen is dit een ideaal kapsel. Wat je op een festival veel voorbij ziet komen zijn hair chains. Dit zijn kettinkjes die je om je hoofd heen doet, voor een extra festival gevoel. Je moet het durven, maar het staat wel ontzettend leuk. Je kunt ook een subtiele variant kiezen, zoals deze. De kleine bloemetjes zijn ontzettend cute bij een zijwaartse vlecht. Veel festivalplezier!

Welke van de 3 festival tutorials vond jij het leukst? Bekijk hier Festival tutorial I en hier Festival tutorial II.

Comments

comments