Tutorial: herfstlook

In de herfst is het mooi om weer wat donkere kleuren gebruiken in je make-up. Ik laat jullie vandaag zien hoe je een warme herfst look maakt!

Voor deze look maak ik gebruik van vijf verschillende kleuren oogschaduw: lichtbeige, goud, donkerbruin, bordeauxrood en zwart. Het maakt niet uit van welk merk je de oogschaduw gebruikt.


Stap 1: Ik begin met de lichtbeige kleur. Deze kleur gebruik ik als basis op mijn ooglid. Met een platte oogschaduwkwast breng ik de kleur over mijn hele ooglid aan.
Stap 2: Met een klein kwastje breng ik de bordeauxrode oogschaduw in mijn crease (arcadeboog) aan. Je crease is het gedeelte dat boven je oogbol zit. Op de foto kun je mijn crease goed zien, hier zit de bordeauxrode oogschaduw.
Stap 3: Als je dit hebt gedaan ziet het er zo uit. Dit is natuurlijk helemaal niet mooi! Daarom gaan we de bordeauxrode kleur blenden met de lichtbeige kleur.
Stap 4: Het blenden doe je met een fluffy ronde kwast. De haartjes van deze kwast moeten echt zacht zijn, zodat je harde lijnen kunt vervagen. Met de kwast ga je van links naar rechts over je ooglid en je ziet al snel dat de kleuren mooi in elkaar overlopen.
Stap 5: Met een platte kwast werk ik de lichtbeige oogschaduw een beetje bij. Door het blenden is de kleur een beetje vervaagd.
Stap 6: Ik dip mijn blendkwast in een donkerbruine kleur. Deze kleur zet ik aan op de hoeken van mijn ooglid. De bruine kleur zorgt ervoor dat de look net iets donkerder wordt.

Stap 7: Met een platte kwast breng ik een beetje zwarte oogschaduw aan onder mijn waterlijn aan. Ik gebruik zwarte oogschaduw in plaats van potlood, omdat het wat zachter oogt.
Stap 8: Voor de golden touch gebruik ik gouden oogschaduw. Ik breng het goud in mijn binnenste ooghoeken aan en een beetje onder mijn waterlijn.
Stap 9: Ik tik mijn kwast voorzichtig tegen mijn ooghoeken aan met een beetje bordeauxrode oogschaduw. Ik doe dit heel voorzichtig want ik wil niet dat er teveel oogschaduw terecht komt. De bordeauxrode kleur wordt nu extra goed zichtbaar.
Stap 10: Ik ben klaar met de oogschaduw! Ik gebruik nog wat eyeliner en mascara om de look helemaal af te maken. Wil je weten hoe je de perfecte eyeliner zet? Xenia laat hier zien hoe dit moet!

Klaar! Deze look is helemaal herfst en winterproof door de warme kleuren.

Wat vind jij van de look? Zou je hem zelf namaken?

Comments

comments