Virtueel kleding passen bij de Bijenkorf

De Bijenkorf heeft iets nieuws: een virtuele paskamer. Hoe handig zou het zijn als je niet meer iedere keer een pashokje in hoeft te duiken om alles één voor één aan te doen? Ik was erg benieuwd en ging de virtuele paskamer testen!


Je gaat op de stip staan en je kunt meteen aan de slag. Door je armen in de lucht te doen kun je dingen ‘aantikken’ op het scherm en zo kun je kledingstukken kiezen die je virtueel wil passen.


In het begin is het even zoeken naar hoe alles werkt maar eigenlijk is het best simpel. Je kunt verschillende kledingstukken bij elkaar aan doen en je kan zelfs een tas aan je arm hangen. Ik voelde me een beetje een Sims-poppetje met die virtuele kleding aan.


En als jij draait, dan draaien de kledingstukken mee!


Ik heb mijn favoriete outfit gevonden, dus het is tijd voor een selfie.


Je kunt ook een foto laten maken door het apparaat zelf. Die kun je naar jezelf laten mailen.


Ik vind het idee erg leuk en het was ook zeker leuk om het een keertje te testen, maar ik vind het nog een beetje onvoldoende uitgewerkt. Zo staan er bijvoorbeeld maar heel weinig kledingstukken in het systeem dus je kunt er nog niet zo veel mee. Veel kledingstukken zitten zoals je hierboven op de foto ziet niet mooi op je lichaam, omdat de kledingstukken zich niet vormen naar je lichaam. Daardoor weet je alsnog niet hoe het kledingstuk je zal staan en zul je het dus nog steeds in een echt pashokje moeten gaan passen. Het is heel leuk dus ik hoop dat het in de komende jaren beter ontwikkeld wordt.

Wil je het virtueel passen bij de Bijenkorf ook eens proberen? Het pashokje staat tot 20 april in Amsterdam, van 22 tot 27 april in Den Haag, van 29 april tot 4 mei in Rotterdam en van 5 tot 11 mei in Eindhoven.

Comments

comments