Tutorial: Watervalvlecht

De watervalvlecht is niet echt een makkelijke vlecht om uit te leggen en een lastige vlecht om onder de knie te krijgen. Toch waag ik een poging en probeer ik door middel van foto’s het kapsel aan jullie uit te leggen zodat je deze vlecht gemakkelijk bij jezelf kunt maken.

Wat heb je nodig voor de watervalvlecht?

Niet veel! Een goede haarborstel, een klein plastic elastiekje en een paar haarschuifjes.

Begin bij het uitborstelen van je haar. Zorg dat je haar goed is uitgeborsteld zodat je geen klitten tegenkomt. Je kunt je haar ook iets stugger maken door middel van volumepoeder of droogshampoo, zodat de vlecht uiteindelijk beter blijft zitten en niet uitglijdt.

Het begin is even lastig. Eigenlijk begin je net zoals je altijd begint wanneer je je haar gaat invlechten. Pak een paar plukjes aan de voorkant van je haar en vlecht een klein stukje in zoals je normaal gewend bent. Dit is je basis en dus ook je begin.

Het verschil tussen een watervalvlecht en een normaal ingevlochten vlecht is dat je telkens een plukje haar laat vallen. Dit is je waterval. Het onderste plukje haar laat je vallen, in plaats van dat je het doorvlecht (omhoog dus).

Je pakt een nieuw plukje haar uit de bovenkant van het haar dat je niet meeneemt met je vlecht, het haar dat dus gewoon naar beneden hangt. Dit plukje gebruik je eigenlijk net zoals je normaal zou doen wanneer je de vlecht gewoon zou doorvlechten, alleen pak je nu een nieuw plukje haar.

Dit gedeelte is echt even lastig, dus oefen het gewoon een paar keer. Je krijgt de techniek vanzelf door en voordat je het weet heb je het in de vingers.

Nog even in het kort: vlecht net zoals je normaal doet wanneer je gaat invlechten. In plaats van doorvlechten, laat je het onderste plukje vallen en pak je en nieuw plukje haar. Dit plukje neem je mee in je vlecht en herhaal je tot jouw vlecht de gewenste lengte heeft.

Ben je tevreden over de lengte van je watervalvlecht? Dan is het tijd om hem vast te maken met een elastiekje.

Doe het elastiekje er niet te strak omheen. Met de haarschuifjes kun je de vlecht beter vastzetten en zorg je ervoor dat het elastiekje onzichtbaar wordt.

Tadaaa, je bent klaar! Geef niet op als het niet lukt en blijf oefenen. Als je de watervalvlecht eenmaal in de vingers hebt, is het superleuk om je haar zo te dragen op een normale schooldag of naar een feestje!

Ga jij het ook proberen?

Comments

comments