Beauty Tip: Zó lijk je ouder

“Mag ik je ID even zien?” Een tenenkrommende vraag voor iedereen die net als mij een babyface heeft. Hoewel ik ‘al’ 22 ben, wordt nog steeds regelmatig gevraagd ‘of ik wel oud genoeg’ ben voor een cocktail/die kroeg/fill in the blank. Met deze beauty tricks sprokkel ik er wat jaartjes bij.


Trick 1: Zet je ogen donker aan. Dit kan natuurlijk alleen met eyeliner, maar een nog sterker effect krijg je door donkerbruine en zwarte oogschaduw te combineren. Breng de donkerbruine oogschaduw aan over je gehele bewegend ooglid en geef je ooglook die kick door met de zwarte oogschaduw een subtiele wing te zetten. Va-va-voom!


Trick 2: Waar vrouwen met diep genestelde rimpels het advies krijgen om cream blushes en vloeibare foundation te gebruiken, heb ik voor meiden met een (te) jong gezicht maar één tip: gebruik matterende producten! Oh: en wissel je peachkleurige blush in voor een bordeauxrode tint of bronzer.

Trick 3: Draag een donkere lipstick. Dit laat je er niet alleen ouder uit zien, maar zorgt er ook voor dat jongens véél langer naar je staren (Yep. Wetenschappelijk bewezen.).


Trick 4: Steek je haar op in een chique bun. Zorg er wel voor dat je deze haarcreatie ter hoogte van je nek vastzet. Hoge staartjes en schattige buns laten je weer jonger lijken. En dat willen we nu nét niet.

Word jij weleens jonger geschat?

Comments

comments