Zó ontdek jij jouw persoonlijke stijl…

Een persoonlijke stijl ontwikkelen is een lastig proces. Je moet jezelf zo goed mogelijk kennen om dit vervolgens goed uit te kunnen stralen naar anderen. In je tienerjaren ga je hier meestal naar opzoek en dat gaat niet zonder vallen en opstaan. Ik help jou een handje met het ontdekken van jouw persoonlijke stijl.

1 | Wie ben jij?
Begin met een moment van zelfreflectie. Wie ben jij als persoon? Waar wordt je blij van en wat zijn jouw interesses?

2  | Wat wil je communiceren?
Na je moment van zelfreflectie ga je nadenken over hoe jij zou willen dat mensen jou zien. Dit is goed voor je zelfvertrouwen en bovendien wil je met je kleding je karaktereigenschappen uitvergroten. Heb je bijvoorbeeld een stoer karakter, dan is de kans groot dat jij je hiernaar wilt kleden zodat het totaalplaatje klopt.

3 | Inspiratie, inspiratie, inspiratie
Eén van mijn belangrijkste tips is om te kijken naar anderen en het vervolgens zelf te doen; maar dan beter. Neem de stijl van dat ene meisje op Instagram eens onder de loep, blader door magazines en zoek inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest. Zo kom je er ook achter waar jouw oog steeds op valt en wat jou interesseert.

4 | Pas het toe!
Nu je weet welke trends en stijlen je erg leuk vind, is het tijd om het toe te passen… op jezelf! Wat iemand anders leuk staat kan jou net zo goed totaal NIET leuk staan. Most important: als een trend niet werkt, laat die dan links liggen. Kijk bijvoorbeeld naar de proporties van jouw lichaam. Ik heb brede heupen en draag daarom graag hoge pantalons. Zo vermijd ik low-waisted jeans, omdat die simpelweg niet bij mijn lichaam passen.

5 | Comfort zone
Als het gaat om het ontwikkelen van een persoonlijke stijl, is het prima om in je comfort zone te blijven. Kijk eens naar jouw huidige kledingkast. Heb je bijvoorbeeld veel geruite blousejes? Of veel v-halzen? Waarschijnlijk heb je veel van deze items omdat jij je er lekker in voelt. Mijn motto: find something you like and buy lots of it!

6 | Haar en make-up
Ook in de mode is haar en make-up een belangrijk aspect voor het totaalplaatje. Zorg er voor dat jouw haar en make-up afgestemd is op jouw kledingstijl en vorm zo je vaste, persoonlijke stijl.

Nog meer inspiratie nodig? Ik heb een aantal hippe boeken over stijl gevonden, je kunt ze hier shoppen:

Comments

comments